Frische Stellenangebote und Praktika!

In den letzten Tagen haben uns mehrere vielversprechende Stellen- und Praktikumsangebote erreicht. Vielleicht ist ja etwas für Sie dabei. Hier finden sich die Ausschreibungen:

1) Sales Support/ Logistic in Düsseldorf (permanent)

Main responsibilities

• Supporting sales team as a logistics administration: placing orders from clients, liaising with freight forwarders, issuing invoices
  • Arranging business trips and checking business trips expenses
  • Liaising with forwarding companies, existing clients, suppliers.
  • Marketing support to research new suppliers and potential clients.
  • Liaising with government offices/company’s lawyer on Visa matters etc.

Contact: yuko.kodama@jac-recruitment.com

2) Account Assistant  in Düsseldorf (1,5 year contract, might be extenden)

Main responsibilities

• Filing and checking of documents
  • Supporting an accountant such as journal post, bookkeeping, invoicing.
  • Office administration and general tasks
  • Arrangements for business trips, booking hotels & restaurants
  • Call and email correspondent
  • Dealing with visitors
  • Ad-hoc tasks

Contact: yuko.kodama@jac-recruitment.com

3) Hilfskraft auf Projektbasis

Der Deutsch-Japanische Wirtschaftskreis e.V. (DJW) benötigt Verstärkung beim Ausbau seines deutsch-japanischen Netzwerks! Wir suchen ab sofort eine Hilfskraft, die uns in unserem Büro in Düsseldorf (in Teilzeit ca. 1/2 Tage pro Woche oder auf Projektbasis) bei Web- und IT-bezogenen Belangen unterstützt. Entlohnung nach Absprache.

Das Aufgabengebiet umfasst im Wesentlichen:

• Mithilfe beim Relaunch der DJW-Homepage,
  • Die Erstellung und Pflege von Webinhalten auf Basis eines CMS-Systems (typo3),

sowie die Unterstützung des DJW bei weiteren technischen Angelegenheiten, z.B.

• Betreuung eines NAS-Systems und Computernetzwerks auf Windows-Basis,
  • Sporadische Fehlerbehebung bei verschiedenen Office-Programmen, Behebung von Software- und Hardware-Störungen,
  • Austausch von PC-Hardware,
  • Graphische Gestaltung von Dokumenten und Drucksachen,
  • Unterstützung bei Serienbrieferstellung, Visitenkarten, Flyern etc.

Bei entsprechender Qualifikation und zeitlicher Verfügbarkeit gern auch Übernahme von weiteren Aufgaben und Mitarbeit in verschiedenen Aktivitätsbereichen des DJW.

Ihre Qualifikationen:

• Selbständige und flexible Arbeitsweise; Interesse für die Arbeit des DJW,
  • Sehr gute Kenntnisse in MS Office (Outlook, Word, Excel, Powerpoint und vor allem Access) und Erfahrung in der Nutzung von CMS-Systemen,
  • Sprachkenntnisse: Deutsch und Englisch; darüber hinaus gute Japanischkenntnisse wünschenswert.

Über uns: Der Deutsch-Japanische Wirtschaftskreis e.V. (DJW) ist ein gemeinnütziger Verein, der den wirtschaftlichen Austausch zwischen Japan und Deutschland im Rahmen von Veranstaltungen, Schulungen, individuellen Gesprächen, aber auch durch eine umfassende Informationsarbeit fördert. Das Netzwerk des DJW zählt rund 1.200 Mitglieder. Weitere Informationen finden Sie unter www.djw.de.

Kontakt: Bei Interesse bewerben Sie sich bitte per E-Mail an info@djw.de. Ansprechperson: Julia Münch, Geschäftsführerin Deutsch-Japanischer Wirtschaftskreis (DJW) Graf-Adolf-Str. 49 40210 Düsseldorf Tel.: +49 – 211 – 99 45 91 91

4) Internship

Hello from Tokyo! We’re glad to announce you that East Japan Railway Company opened internship position for this summer. Flight tickets and accommodation are also provided and no Japanese level required.

Deadline: Wednesday, June 8, 2016

Corporate Data: As the largest railway company, the business of the East Japan Railway group is to provide people the transportation system, which has great significance on our customer’s everyday life and necessary for the society and the community. We would like to achieve the social responsibility through our businesses such as maintenance of railway safety and provide stable railway transportation services.

Internship Period: Wednesday, July 20 ~ Thursday, July 28 (7 days excluding Saturday and Sunday.) Please be noted that internship in Japan is often short such as 1 week.

Location: Tokyo

Details: Interns will attend lectures at the first half of period, learning about the company, global vision, and technological innovation. For the other half of period, each intern will choose a specific field of interest and carry out related fieldwork. Interns will also have the opportunity to visit various facilities and sites. For more information on the positions, please check from the link: http://www.topcareer.jp/inter/job/detail/001544/

Language Skills: English business level and above

Qualifications: Internship will be offered to foreign citizens enrolled in a four-year university, a master’s or doctoral program (including law school), or vocational school and courses. English business level and above is required.

How to Apply: Please firstly apply through TOP CAREER International (http://www.topcareer.jp/inter/job/detail/001544/) and send your „Personal Information Form“(You can download the form from TOP CAREER International page)